ΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ

Νέες Καρυές Λάρισας

Τον Απρίλιο του 2015 αρχίζει η κατασκευή του οινοποιείου στης Νέες Καρυές Λάρισας.

Η κοινότητα αυτή αποτελεί την έδρα της Οινοποιίας Πουλτσίδη, διότι γύρω από αυτήν και σε πολύ μικρή απόσταση, βρίσκονται οι αμπελώνες της, έτσι ώστε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ώρα του τρύγου, τα σταφύλια να φτιάνουν στους χώρους επεξεργασίας στην καλύτερη τους δυνατή κατάσταση, φρέσκα, δροσερά χωρίς αφυδάτωση και ταλαιπωρία μεταφοράς, έτοιμα να δώσουν την τυπική, αρωματική και γευστική έκφραση τους στους υπό ανάπτυξη οίνους της.

Η ανέγερση και κατασκευή του οινοποιείου εντάσσεται σε πρόγραμμα Leader και ολοκληρώνεται μετά από οκτώ μήνες, τον Δεκέμβριο 2015.

ΑΠΟ ΤΟ 2015

Οίνοι ανώτερης ποιότητας, πλούσιοι σε γεύση & άρωμα!

Σε μια έκταση 4 στρεμμάτων δημιουργείται ένα σύγχρονο και μοντέρνο κτίριο απόλυτα συντεταγμένο με την λειτουργικότητα.

Το οινοποιείο αποτελείται από τον ισόγειο χώρο 300m2 όπου βρίσκονται οι δεξαμενές ζύμωσης, το οινολογικό εργαστήριο, τα γραφεία, ο χώρος παραλαβής των σταφυλιών και οι θάλαμοι-ψυγεία συντήρησης της πρώτης ύλης.

Στον υπέργειο χώρο – πατάρι 100m2, αποθηκεύονται υλικά συσκευασίας και μηχανολογικός εξοπλισμός, και στον υπόγειο χώρο 300m2 φυλάσσονται οι υπό παλαίωση φιάλες, τα βαρέλια ωρίμανσης, ο χώρος γευσιγνωσίας και το πωλητήριο οίνων.

To οινοποιείο είναι προσαρμοσμένο απόλυτα στις σύγχρονες απαιτήσεις και τηρεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, δίνει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του για άτομα ΑΜΕΑ με ειδικές ράμπες και ασανσέρ μεταφοράς.

To οινοποιείο είναι απολύτως επισκέψιμο σε μαθητές, ενήλικες και ΑΜΕΑ.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ