Η ι σ τ ο ρ ί α

Η ιστορία μας

Π ω ς ξ ε κ ί ν η σ α ν ό λ α

In 1967, at just 22 years of age, Bruno Rossi leased seven acres of land from his father in Lombardy, Italy and started off with just an acre of vines.

Bruno made his first wine in 1967 with grapes harvested from this block.

Throughout the 1960s the winery was a one-man band, with Bruno’s wife, Agatha, supporting him in his venture.

Bruno made dry red and white wines, sourcing grapes from the greater Italy regions.

Our Story

H o w I t A l l B e g a n

AWARDS

I t a l y ' s M o s t R e c o g n i z e d W i n e r y

crafts people

M e e t O u r K e y P e o p l e

Bruno Rossi

Founder & Owner

Fillipe Moratti

Executive Director

Agatha Rossi

Senior Winemaker

Ella Campo

Viticulture Manager

Milestones

O v e r F i v e D e c a d e s o f H i s t o r y

1995

Το ξεκίνημα

Ο Χρήστος Πουλτσίδης ως Πτυχιούχος Γεωπονίας με ειδικότητα στην Φυτοπροστασία και εξειδίκευση στην Εδαφολογία, ξεκίνησε το 1995 την επαγγελματική του δραστηριότητα ως εδαφολόγος, πραγματοποιώντας εδαφολογικές αναλύσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια. Με αυτό τον τρόπο ξεκινά η επαφή του με την ελληνική αμπελοκαλλιέργεια και η γνωριμία με πολλές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου.

1998

Ο 1ος αμπελώνας

Το 1998, έπειτα από λεπτομερή συλλογή και καταγραφή στοιχειών και εικόνων και έχοντας πλέον βασική εμπειρία, καλλιέργησε τον πρώτο του αμπελώνα, στις Νέες Καρυές Λάρισας, έκτασης 5 στρεμμάτων, με 22 διαφορετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες για την παραγωγή λευκού και ερυθρού οίνου. Σκοπός του εγχειρήματος ήταν η εξακρίβωση της δυνατότητας προσαρμογής όλων των ποικιλιών στο μικροκλίμα της περιοχής.

2006

Δημιουργία αμπελώνα 26 στρεμμάτων

Το 2006, έπειτα από συστηματική καταγραφή και ανάλυση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων ποικιλιών, καθώς και την παραγωγή οίνου, είτε από μεμονωμένες ποικιλίες, είτε από την συνοινοποίηση μεταξύ τους, δημιούργησε έναν αμπελώνα 26 στρεμμάτων με συγκεκριμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες.

2007 έως σήμερα

Εκλεκτοί Οίνοι & Αποστάγματα

Με αμπελώνες 50 στρεμμάτων, σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό,  ένα χώρο απόλυτα φιλικό προς τους χρήστες του αλλά και προς το περιβάλλον, και μια κάβα ανοιχτή προς το κοινό & τους απανταχού οινόφιλους, η Οινοποιία Πουλτσίδη συνεχίζει να εξελίσσεται & να παράγει οίνους & αποστάγματα υψηλής ποιότητας.

1979

First Art Events

Our Wine Club was established to educate consumers in wine & food matching.
80-ies

New Sorts in Vineyards

Bruno Rossi leased five acres of his father and started with just an acre of vines.
sustainability

M i n d f u l n e s s o f t h e E n v i r o n m e n t

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.

As part of the agricultural industry, we fully depend on our surrounding, just as it depends on us. That’s why we grow our produce organically and sustainably. Over the past decades the carbon footprint of the winery has been positive, which is something we’re really proud of.